Na videu můžete vidět bandážování koně, krmení a celkovou přípravu.
Také si můžete všimnout rozdílné teploty koní, když jeden je oholený a druhý ne. Záleží i na hustotě srsti, čím hustší srst, tím stačí slabší deka.
V druhé časti můžete vidět přípravu palačinek a samotné flambování.
Sledovali jsme přenos tepla na sklokeramické desce, pak samotné flambování - opalování palačinek při polití alkoholem.
Co vás pokus naučí?
- závislost teploty na hustotě srsti koně
- závislost teploty na pohybu
- termochemická reakce
Pomůcky:
- termokamera LabIR Edu
- koně
- deky, bandáže
- seno
- těsto
- pánvička
- alkohol
- pomerančová šťáva
- ořechy
Pokus připravili:
Příšerky
Třída 8.A
ŽŠ Mýto okres Rokycany
Barbora Veverková, Denisa Pelcová, Žaneta Budilová, Veronika Beníčková, Helena Tokošová, Nikola Kopencová
Tento pokus vznikl v rámci soutěže #ocima_termokamery.