Flambování a koně pohledem termokamery


Obtížnost provedení
Složky

 

Na videu můžete vidět bandážování koně, krmení a celkovou přípravu. 

Také si můžete všimnout rozdílné teploty koní, když jeden je oholený a druhý ne. Záleží i na hustotě srsti, čím hustší srst, tím stačí slabší deka.

V druhé časti můžete vidět přípravu palačinek a samotné flambování. 

Sledovali jsme přenos tepla na sklokeramické desce, pak samotné flambování - opalování palačinek při polití alkoholem.

 

Co vás pokus naučí? 

  • závislost teploty na hustotě srsti koně
  • závislost teploty na pohybu
  • termochemická reakce

Pomůcky: 

  • termokamera LabIR Edu
  • koně
  • deky, bandáže
  • seno
  • těsto
  • pánvička
  • alkohol
  • pomerančová šťáva
  • ořechy

 

Pokus připravili: 

Příšerky
Třída 8.A
ŽŠ Mýto okres Rokycany 
Barbora Veverková, Denisa Pelcová, Žaneta Budilová, Veronika Beníčková, Helena Tokošová, Nikola Kopencová

Tento pokus vznikl v rámci soutěže #ocima_termokamery.

Další experimenty